Kokskleding voor veiligheid en hygiëne

Wie in de horeca werkt weet als geen ander dat het vaak hard werken is. Je maakt lange dagen, staat langdurig op je benen en je hebt te maken met een hoge werkdruk. En dit allemaal om iedere keer weer een topprestatie te leveren en de gast tevreden naar huis te laten gaan. Toch blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de horeca het laagste ziekteverzuim kent. Namelijk maar 2,1 procent.

Dit komt door de gedrevenheid van de horecamedewerkers en de gemiddeld jonge leeftijd, maar ook de juiste uitrusting is onmisbaar bij het tegengaan van ziekteverzuim. Hierbij wordt al snel gedacht aan een goed uitgeruste keuken met eersteklas apparatuur, maar de juiste werkkleding is minstens zo belangrijk.

Veilig, hygiënisch en comfortabel

Werkkleding voor keukenpersoneel heeft drie functies: je ziet er verzorgd en representatief uit, het moet hygiënisch zijn en zorgen voor een stukje veiligheid. Belangrijk hierbij is dat je werkkleding ook comfortabel is om te dragen.

Zowel de koksbuis als koksbroek moeten gemaakt zijn van stevig materiaal dat opgewassen is tegen een stootje. Het schort dat wordt gedragen moet bestaan uit dik geweven stof en een beschermlaag. Voor deze kledingstukken geldt uiteraard dat ze te wassen moeten zijn op hoge temperaturen, want je wilt er ook de volgende dag weer netjes en verzorgd uitzien.

Een ander onmisbaar onderdeel van de uitrusting van de keukenbrigade zijn de werkschoenen. Je moet urenlang op je benen blijven staan, dus je hebt stevige schoenen nodig die comfortabel zitten. De schoenen moeten de juiste steun bieden, zodat er geen knie- en/of rugklachten ontstaan. Deze klachten behoren dan ook tot de meest voorkomende oorzaken van ziekteverzuim in de horeca. Ga voor werkschoenen die speciaal ontwikkeld zijn voor het werk in de keuken.

Al met al moeten werkschoenen voor in de keuken aan de volgende eisen voldoen:

  1. De schoen moet goede steun bieden bij langdurig staan.
  2. De schoen moet grip bieden op gladde vloeren.
  3. De schoen moet er representatief uitzien.

Speciale werkschoenen voor de horeca

Omdat de juiste schoenen in de keuken zo belangrijk zijn, zijn er hiervoor speciale werkschoenen ontwikkeld. Zo speelt het bekende merk Crocs in op deze behoefte en heeft het onder de noemer crocs@work verschillende soorten werkschoenen in de markt gezet. Deze gecertificeerde werkschoenen voldoen aan alle gestelde eisen binnen de horeca. Het voorgevormde Croslite™ materiaal zorgt voor een lichtgewicht werkschoen met hoge comfort. Naast dat de schoenen een antislipzool hebben, er representatief uitzien en voldoende steun bieden, zijn ze ook nog een bijzonder makkelijk schoon te maken. En dat is zeker geen overbodige luxe in een keuken waar hard gewerkt wordt!

Gekleed om maximaal te presteren

Het mag duidelijk zijn: goede werkkleding is essentieel voor een professionele aanpak. Het zorgt ervoor dat jij fluitend je werk doet én kunt blijven doen. Want dat lage ziekteverzuim in de horeca, daar zijn we natuurlijk allemaal hartstikke trots op. Dus laten we zorgen dat dit zo laag blijft – zorg dat je je goed, beschermend en comfortabel kleedt en je kunt er iedere dag weer vol tegenaan!