Altijd al een eigen kookboek gewild?

shark-tank1Wie houdt er nu niet van heerlijke desserts? Dat moet de Amerikaanse Kim Nelson ook gedacht hebben toen ze haar eigen onderneming ‘Daisy Cakes’ opzette. In haar bakkerij maakt ze de lekkerste taarten en koekjes die ze via haar online winkel verkoopt. Zo heeft de bakkerij chocoladetaart, citroentaart en worteltaart in het assortiment. Kim wilde verder groeien en bracht in 2011 haar bedrijf naar het programma ‘Shark Tank’, waar ondernemers hun bedrijf kunnen presenteren aan potentiële investeerders. Dat leverde haar een goede deal op met Barbara Corcoran en zo werden zij en haar bakkerij ‘Daisy Cakes’ pas echt bekend.

Eigenaar Kim Nelson over haar bedrijf in Shark Tank:

Thuis bakken!

kim_nelson_and_momEen Amerikaanse online bakkerij met de lekkerste desserts is natuurlijk leuk, maar niet handig voor ons in Nederland. Daarom is het maar goed dat er kookboeken met de beste recepten bestaan, waardoor jij gewoon thuis smakelijke taarten, cake en koekjes kunt bakken. Kim Nelson bracht haar bijzondere taartrecepten samen in het kookboek ‘Share a Slice of Love’. Ook in Nederland zijn er tientallen boeken te vinden die jou de kneepjes van het zelf bakken leren. Crème Crue weet zeker dat je hiermee binnen no time de mooiste creaties uit je oven haalt.

Pre-order Share a Slice of Love

Laat je eigen kookboeken drukken

Maar wat is er nu mooier dan je favoriete recepten onderbrengen in je eigen kookboek? Of misschien heb jij wel eigen varianten op bestaande recepten die gedeeld mogen worden met de wereld? Verzamel je recepten voor de lekkerste zoetigheid en breng ze samen, voor jezelf of voor anderen. Online drukkerijen zorgen dan dat jij supersnel je eigen kookboek in huis kunt hebben. Je kunt kiezen voor een harde of zachte kaft, dikte van de rug van het boek en aantal kleur en/of zwart-wit pagina’s en zelf de papiersoort bepalen. Voor de kookliefhebber is echter wel de harde kaft aan te raden omdat je tijdens het koken je boek open kunt houden (bij een zachte kaft klapt het boek vaak dicht) en daarnaast kunnen boeken met een harde kaft beter tegen een stootje. En dat is in de keuken wel nodig ;) .

ms-cupcake-kookboek4