CremeCrue | De kijk van alle kanten op eten.

eten-koken-winkelen-en-genieten-comineren

Combineren is winnen

Hoewel je op basis van de titel misschien het gevoel hebt per ongeluk naar de site van Voetbal International te zijn gegaan, is niets minder waar en zit je toch echt op Crème Crue. Voor wie het nog niet wist, combineren kan namelijk ook prima in de keuken en wie[...]

kerstdiner-culinair-zelf

Uitpakken voor de feestdagen

De komende periode zal eten nog een belangrijkere rol spelen dan dat het al deed. Hoewel er tegenwoordig gezonde alternatieve bezorgservices zijn met betrekking tot eten, wil je met Sinterklaas, kerstmis en natuurlijk ook oudjaar, iets speciaals op tafel zetten. Een culinair hoogstandje zoals kalkoen is dan ook vaak te[...]

Sergio Herman

The Jane

The Jane is het nieuwe restaurant van Sergio Herman en Nick Bril. De naam van het restaurant is gekozen door de twee heren omdat zij het een vrouwnaam wilden geven met een internationale uitstraling: Jane. Aan deze naam wordt een denkbeeldige vrouw gekoppeld die zowel sensueel als chic als sophisticated[...]

Johannes van Dam

De dood van Johannes van Dam

De bekende culinair journalist Johannes van Dam is overleden. Gedurende een periode van 22 jaar schreef Johannes van Dam recensies van restaurants in Het Parool, en voor een nog langere periode voor Elsevier. Men hechtte altijd veel waarde aan zijn recensies. Als hij een restaurant een goed cijfer gaf, had[...]

De vegetarische snackbar

De vegetarische snackbar

Sinds kort is er een heuse vegetarische snackbar geopend in Nederland. Deze snackbar bevindt zich in Den Haag en verkoopt uitsluitend vleesloze snacks. In de snackbar worden vegetarische en veganistische kleine maaltijden, snacks en belegde broodjes geserveerd. Daarnaast zijn er warme en koude biologische dranken, en zelfs veganistische cupcakes te[...]

Horeca Starterskrant

Horeca Starterskrant

Ondanks de crisis, is het nog steeds mogelijk een eigen horecagelegenheid op te zetten. Het Horecastartersloket biedt hulp aan beginnende ondernemers van een horecabedrijf. Deze stichting fungeert als routeplanner voor je onderneming. Samen met haar partners, Koninklijke Horeca Nederland, het bedrijfschap Horeca en Catering en Stichting Vakbekwaamheid Horeca, word je[...]

Lush Shampooblok

Duurzaam verpakken

De publicatie ‘Duurzaam Verpakken – verpakken voor de circulaire economie’ is bestemd voor iedereen die overweegt over te stappen op duurzaam verpakken. In deze publicatie, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, zijn concrete aanknopingspunten en voorbeelden te vinden om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het[...]

Japanse curry

Koken hoeft niet moeilijk te zijn. In onderstaande tutorial wordt uitgelegd hoe je in een handomdraai een Japanse curry kunt maken. Hiervoor heb je ongeveer een halve kilo vlees voor nodig. Dit kan zowel varkens- als kippenveels zijn of zelfs zeevruchten. Daarnaast heb je nog een ui nodig, vier tot[...]